Ana içeriğe atla

Ücretsiz Online Eğitim Platformları



  Merhaba, bugün sizlere karantina sürecinde tanıştığım online eğitim platformlarından ve kısaca bunların içeriklerinden bahsetmek istiyorum. Burada yalnızca şuan kurslara kayıtlı olduğum siteleri sizlere sıralayacağım. Ayrıca listede tamamen ücretsiz kurslardan oluşan platformların yanında ücretsiz içeriklerin yer aldığı platformlar da mevcut.

●İstanbul İşletme Enstitüsü/ İienstitü

Birçok alanda ücretsiz eğitime ulaşabileceğiniz geniş içeriğe sahip olan platformun aplikasyonu da mevcut. Derslerin kimi canlı işleniyorken kimi kayıtlı videolar ve ödevler eşliğinde ilerliyor, derslerin sonunda yapılacak sınavda başarılı olursanız sertifika sahibi olabilirsiniz. Cv' nize eklemek için verilen kod dışında dilerseniz ücret karşılığı adresinize basılı bir sertifika talep edebilirsiniz.

https://www.iienstitu.com/


●Udemy

Her alanda eğitim alabileceğiniz ve aynı zamanda eğitmen de olabileceğiniz bir platform. Kurslara belli bir ücret karşılığında erişebilirsiniz, takip etmeniz dahilinde ise dönem dönem tanıtım amaçlı ücretsiz olan kurslara kayıt yaptırabilirsiniz. Derslere daha önceden kayıtlı videolar ile zaman sınırlaması olmadan ulaşım sağlayabilir ve eğitim sonunda da bir sınava girmeden belgenizi alabilirsiniz.

https://www.udemy.com/


●FutureLearn

İngilizce dil eşliğinde derslerin anlatıldığı platformda ders içerisinde yapılan quizler neticesinde dijital bitirme sertifikası alabilirsiniz. Ayrıca kursların büyük çoğunluğu İngilizceyi öğrenmek üzerine ve ücretsiz.

https://www.futurelearn.com/


●Globalenstitü

İçeriğinde ücretsiz ve sertifikalı birçok eğitim mevcut olan platformda derslerin sonunda yapılacak olan sınavda belli bir puan alırsanız sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

https://globalenstitu.com/


●Bilgeiş

ODTÜ destekli bir eğitim sayfası olan Bilgeiş' te detaylı ve akılda kalıcı eğitimlere yer alıyor. İlk Yardım, Fotoğrafçılık Teknikleri gibi farklı alanlarda kurslara ücretsiz ulaşabilir ve ODTÜ onaylı sertifika sahibi olabilirsiniz.

https://bilgeis.net/


●BTK Akademi

1 Milyon İstihdam Projesi kapsamında oluşturulmuş olan platformda ücretsiz birçok eğitim bulabilir ayrıca T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü onaylı katılım belgesine sahip olabilirsiniz.

https://www.btkakademi.gov.tr/


●COURSERA

Hem ücretsiz hem ücretli birçok eğitimin yer aldığı sitede bilinen çoğu üniversite ve şirketin eğitimlerine sertifikalı olarak ulaşabilirsiniz. Kurs dili İngilizce olmasına rağmen birçok derste Türkçe altyazı seçeneği mevcut.

https://www.coursera.org/


●OPEN WHO

Dünya Sağlık Örgütü' nün resmi sayfasıdır. İçeriğinde birçok ücretsiz eğitim var ve eğitimler için zaman kısıtlaması yok. Özellikle sağlıkçıların ya da sağlık alanında bilgilenmek isteyenlerin alabileceği eğitimlerin sonunda Dünya Sağlık Örgütü onaylı sertifika da mevcut.

https://openwho.org/


●AKADEMA

Anadolu Üniversitesi bünyesinde ilgi alanınıza göre alanında uzman hocalar tarafından hazırlanmış birçok ders mevcut. Derslerde verilen ödevleri yapar, sorulara yanıt verirseniz eğitim sonunda sertifika sahibi olabilirsiniz.

https://www.anadolu.edu.tr/e-egitim/akadema


Henüz yeni bir blog olmamı da göz önünde bulundurarak belirtmek isterim ki yukarıda bahsettiklerim tamamen deneyimlerim sonucundaki düşüncelerim olup, reklam değildir. Umarım yazımı okuduktan sonra kendinize uygun bir platforma kayıt olursunuz.  Ayrıca bahsettiklerim dışında bildiğiniz sitelerden yorumlarda bahsederseniz sevinirim. Sağlıklı kalın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kapsül Gardırop

Uzun uğraşlar sonucu kapsül gardırop yazımı toparladım. Öncelikle size bu terim nasıl ortaya çıkmış ve amacı ne bundan bahsetmek istiyorum. Sonrasında birkaç örnek fotoğraf ile kendi listemde olan parçaları sizler için sıralayacağım. Ayrıca bu uzun bir süreç öyle ki henüz içime sineni bulamadığım için listemden eksik olan parçalar hala mevcut. Kapsül Gardırop terimi ilk defa Susie Faux tarafından 1970'li yıllarda kullanıldı. Londra’da Wardrobe adında bir butik işleten Faux’ a göre modası geçmeyen bir kaç parça temel kıyafetin sezonluk parçalarla kombini kapsül gardırobun temelini oluşturuyordu. Daha sonra Amerikalı tasarımcı Donna Karan’ın iş kadınları için tasarladığı “7 Easy Pieces” koleksiyonu kapsül gardırop akımının daha geniş kitlelerle buluşmasına sebep oldu. Kapsül gardırop en temel parçalardan oluşmalı ve içerisindeki parçaların her biri zamansız olmalıdır. Kapsül gardırop nötr renkleri içerir ve içindeki parçalar birbiri ile eşleşip sayısız kombinasyon oluşturabilir. Sonu

Ekim- Kasım- Aralık Favorilerim // 2021

 Bir gün yaşadığım hayat yarım kalacak olmasına rağmen yarım kalan şeyleri sevmiyorum. Bu yazı dizisini uzunca bir aradan sonra tamamlamak için masa başına geçme nedenim budur. Aradan geçen aylar içinde hayatımda çok şey oldu ama kronolojik sırayla gitmek ve olaylardan gerçekleştiği ayları içeren yazıda bahsetmek istiyorum. Yazılarımı okuyan kişi sayısı bir elin parmaklarını biraz geçiyordu ancak kaç parmak kaldı bu yazımı okuyacak bilmiyorum, varsın bilinmez olun sevgili okurlarım var olun. En son yazımda öğretmenlik yapmaya başladığımdan bahsetmiştim, bahsi geçen aylarda da buna devam ettim ancak dönem sonunda hüzünlü bir şekilde veda ederek bazen zor bazense keyifli geçen zamanlarımı zihnimin anı defterine kaydettim.  Ekim ayında ilk kez suşi denedim, pişmiş olanı tercih etmeme rağmen tadını garipsedim ama daha sonra tekrar yedim zamanla alışacağım bu tada diye düşünüyorum.  Kasım ayında yeni mezun bir öğretmenken ve mesleğimi yaparken ilk öğretmenler günümü kutladım, bunun tadı bir